Training Strategisch management in een vereniging
21-11-2023

De verenigingsprofessional heeft een boeiend, maar geen eenvoudig vak. Hoe kan je, met het oog op de strategie van je organisatie, omgaan met de sterk veranderende omgeving? Hoe hou je de doelen van de verenigingen voor ogen bij alle wisselende krachten in bestuur en bureau en een buitenwereld die crisis op crisis stapelt? Theoretische inzichten uit verenigingsonderzoek en de neurowetenschappen worden samen met door de deelnemers in te brengen casuïstiek bij elkaar gebracht. Samen gaan docenten en deelnemers in op de uitdagingen waar verenigingsprofessionals vandaag de dag mee worden geconfronteerd.

Vanuit het WAAROM en de strategie van je vereniging leer je, in vogelvlucht, hoe je samen met de betrokkenen in verschillende stappen hun intrinsieke motivatie en betrokkenheid vergroot, met een efficiëntere, effectievere en duurzamere samenwerking binnen de geledingen van de vereniging als resultaat.

Neuro als uitgangspunt
De neurowetenschap is één van de snelst groeiende wetenschappen, waarmee kennis over ons gedrag boven komt drijven die meer dan ooit relevant is op de werkvloer. De neurowetenschap geeft ons ook inzichten hoe we vanuit de strategie van de organisatie de vertaalslag kunnen maken richting het bureau en de intrinsieke motivatie van haar medewerkers kunnen vergroten.

Trainers
Sjef de Graauw en Peter Noordhoek slaan de handen ineen voor deze eendaagse training. De kennis van strategisch management van Sjef, aangevuld met de diepgaande kennis van verenigingen van Peter, staan garant voor een hands-on training met direct toepasbare inzichten voor jou als bestuurder.

Peter Noordhoek werkt al 35 jaar aan kwaliteitsvraagstukken, doorgaans met verenigingen als opdrachtgever. Hij is niet alleen een autoriteit op het gebied van verschillende kwaliteits- en toezichtbenaderingen, maar heeft zich daarbij sterk verdiept in de wijze waarop besluitvorming rondom kwaliteit verloopt. Deze inzichten zijn o.a. terechtgekomen in het boek ‘Branchebrede kwaliteit’ (2009) en een promotiestudie over ‘Trusting Associations’ (2019). Zijn kennis gebruikt hij ook als trekker van o.a. het nationaal verenigingsonderzoek en een ‘verenigingscode’.

Meer nog dan het delen van kennis, heeft hij plezier aan het daadwerkelijk bezoeken en beoordelen van organisaties en het trainen van vaardigheden op dat gebied. We gaan naar vormen van kwaliteitszorg toe die steeds meer digitaal en op afstand worden getoetst, maar we kunnen uiteindelijk niet zonder het juiste gesprek op het beste moment.

Sjef de Graauw is sinds 2017 partner van BusinessBuilding. Sjef is rationeel en nuchter, gemotiveerd en motiverend, resultaatgericht en positief ingesteld. Met zijn authenticiteit en analytisch vermogen brengt hij uw bedrijf de verandering en groei die u wenst. Voordat hij bij BusinessBuilding kwam, heeft Sjef zijn kennis in ruim 25 jaar opgedaan in management- en directeursfuncties in veel hospitality-gerichte bedrijven. Sjef is een ervaren professional met bewezen leidinggevende kwaliteiten. Hij is actief als verandermanager, groeicoach, sparringpartner en trainer voor CEO’s, bestuurders en (management)teams. Gekoppeld aan zijn neurokennis is hij bij uitstek de persoon voor uw organisatie als u op zoek bent naar die écht blijvende verandering in resultaat, gedrag en gedachten binnen uw organisatie. Sjef maakt gebruik van inspirerende inzichten uit de neurowetenschap, en heeft daarmee ervaring opgedaan in zowel profit- als nonprofitorganisaties.

Samenwerken met Sjef betekent dat humor en positiviteit gekoppeld worden aan zijn nuchterheid en resultaatgerichtheid. Sjefs passie is het beter maken van mensen en processen. Hij gelooft heilig in samenwerking, want als de neurowetenschap ons iets leert, dan is het dat alles draait om authenticiteit en dat alles mensenwerk blijft!

Annuleringsvoorwaarden 

Bij annulering binnen 30 kalenderdagen voor de trainingsdatum of ‘no show’ op de dag zelf rekenen we het volledige bedrag. Wel kan je een collega in jouw plaats laten gaan. 

Met oog op kwaliteit en de diversiteit in de groep tijdens de training is het aantal deelnemers per vereniging, per geplande training, maximaal 3 personen. Heb je meer personen die deze training willen volgen, neem dan contact met ons voor een passende oplossing. 

Tijden:
13.30 tot 21.00

Locatie:
NORTHEDGE 
Bibliotheek
Oosthaven 15-16
2801 PC GOUDA 

Kosten:

Voor leden van DNA: € 795,-

Voor niet leden: € 995,-

U kunt zich niet meer inschrijven, de bijeenkomst is al geweest.