verbinden en vernieuwen: een vooruitblik met inge poorthuis op het verenigingscongres

In de aanloop naar het jaarlijkse Verenigingscongres, georganiseerd door het DNA Kenniscentrum, spraken we met Inge Poorthuis. Als ervaren interim-directeur en adviseur voor verenigingen bij Kuperus&Co heeft Inge tijdelijk de rol van directeur bij DNA vervuld. Nu Cécile terug is van haar zwangerschapsverlof, blijft Inge een waardevolle deelnemer aan de congrescommissie. Door haar enthousiasme en diepgaande kennis van de sector speelt Inge een cruciale rol in de commissie. In dit interview deelt ze haar inzichten over het evenement.

Kun je jezelf kort voorstellen en vertellen waarom je je inzet voor de congrescommissie en wat je rol is?

"Absoluut, ik ben Inge Poorthuis. Vanuit mijn rol bij Kuperus&Co adviseer ik verenigingen bij diverse verandertrajecten. Als interim-directeur was ik de afgelopen periode nauw betrokken bij DNA. In deze rol heb ik meegeholpen met de eerste voorbereidingen voor het aankomende Verenigingscongres. Ik ben al zo'n twaalf jaar een trouwe bezoeker van dit congres. Ik heb een grote affiniteit met het doel van het congres; netwerken, je laten inspireren en leren van gelijkgestemden. Nu Cécile is teruggekeerd, blijf ik actief in de congrescommissie om mijn bijdrage te leveren aan het vormgeven van het programma."

Wat zijn volgens jou de hoogtepunten of de meest unieke aspecten van het komende Verenigingscongres?

"Dit jaar focust het congres op 'Energie voor de toekomst!' Een thema dat niet alleen letterlijk belangrijk is, maar ook figuurlijk een rol speelt binnen elke vereniging. We gaan dieper in op toekomstige ontwikkelingen zoals de circulaire economie en duurzaamheid. Daarnaast is er aandacht voor hoe je als vereniging energiek en dynamisch blijft. Het circuit van Zandvoort als locatie voegt een extra dimensie toe; het is niet alleen een prachtige plek, maar biedt ook de kans om zelf in een racesimulatie te stappen!"

Waarom is het belangrijk om deel te nemen aan het Verenigingscongres en wat kunnen deelnemers verwachten op te steken van hun deelname?

"Deelnemers krijgen de nieuwste inzichten en kunnen leren van de ervaringen van andere verenigingen en de partners van DNA. Het is cruciaal om samen onze sector vooruit te helpen. Tijdens het Verenigingscongres komen nieuwe ideeën en samenwerkingen tot stand. Maar het gaat niet alleen om kennis; de sfeer, het netwerken en het begrip hebben voor elkaars uitdagingen zijn net zo belangrijk. Elk jaar keer ik terug vanwege de waardevolle contacten en de gezelligheid. Het is een kans om écht te verbinden met anderen die dezelfde passie delen, en vaak leidt dat tot nieuwe inzichten en stappen vooruit."

Wil je graag deelnemen aan het Verenigingscongres op 4 oktober? Tot 1 juni 2024 is het mogelijk om je early bird ticket te reserveren. Boek hier je ticket.